Choose another country or territory to see the content that is available where you are and shop online

Forandre verden - en menskopp av gangen


At ha mensen er ikke altid enkelt. Mensensmerter, kramp, humørsvingninger og hormoner som yr. Men uansett hvor ille vi føler oss så har vi som oftest tilgang til sanitærsprodukter. I store deler av verden så ser det veldig annerledes ut og langt ifra den situasjonen vi er vandt ved. Tilgangen på sanitære produkter som bind og tamponger kan være vanskelig å få fatt på og for dyrt for de fleste. At kun bruke bind en hel menstruasjonssyklus er ikke økonomisk holdbart. De tar heller til nødløsninger som at bruke blader, gress, tøystykker, fuglefjær, gamle kluter eller helt enkelt "free bleeding". Vi hører alt mer om jenter som selger sin kropp for bind. Helt enkelt forferdelig!
De improviserte løsningene er langt fra optimale og medfører en infeksjonsrisiko. I mange av disse utviklende land så er det fortsatt tabu og skambelagt å snakke om mensen. Tabuet, uvitenheten, fattigdom gjør at de ikke har mulighet at ta passe på sin personlige hygiene. Dette resulterer i at de går glipp av store deler av skolegangen sin, og i enkelte tilfeller - må slutte helt på skolen. Fordi de har mensen!



At ikke la seg begrenses av sin menstruasjon eller skamme seg over noe som er naturlig som mensen er veldig viktig for oss i MonthlyCup og en av grunnene til hvorfor MonthlyCup startet opp. Vi ønsker vi kan gjøre en forskjell for menstruerende verden over. Vi subsidierer menskopper for at organisasjoner eller privat personer skal ha mulighet at arbiede for samme målsettning. I tillegg har vi en mulighet for å donere i webbshoppen der du som privat kund kan velge å donere, så sørger vi for at den går til det aktuelle prosjektet vi samarbeider med.
Akkurat nå jobber vi med prosjektert Care Mahila, som jordmoren Lisa Gårdlund driver for menstruerende i Nepal. Neste reise er i Mars 2020, vil du lese mer om prosjektet kan dere lese mere på deres facebook side: Care Mahila.

Da tabuet fortsatt er så tilstede er det umulig å bare sende ned 100 menskopper, håpe at ting ordner seg å krysse fingrene, problematikken strekker seg lenger bak en til bare sanitære produkter. Vi jobber aktivt med forskjellige organisasjoner som tar sikte på å hjelpe og utdanne jenter, og vi har en høy standard på hvordan det skal gå til. Mange ganger så er disse jente ikke en gang bevisste over hvorfor de menstruerer, hva mensen er for noe eller hvordan de skal passe på seg selve når de blør. I store deler av disse lender så anses en menstruerende kvinne som noe urent og skittent. Det er ikke lov å vedrøre noen å man må bo separert fra familien sin i en hytte uten vinduer. Og der må man bli til mensen er over for denne gang.

Problematikken grunner seg ofte i den kulturelle måten å se på kvinner som noen med et mye lavere verdi. Dessverre kommer det ta mye mer arbeide enn å bare levere noen menskopper for å forbedre situasjonen for kvinnene i disse utviklende land. Så all eloge til de som faktiskt reiser ned for å utdanne og hjelpe på plass, vi prøver å hjelpe så godt vi kan. Men de er de riktige heltene!

Så langt har vi flere vellykkede prosjekter i for eksempel Senegal, India, Kenya, Gambia og Uganda.
Vi er så takknemlige for at vi har muligheten at hjelpe noen at forbli i skolen! Sammen kan vi gjøre en forskjell - en kopp av gangen!



Har du et prosjekt du ønsker at vi skal samarbeide i? Ta kontakt med oss på info@menskopp.no så finner vi ut sammen beste mulige måte å ta det videre på.

Sammen har vi spart verden på 95614168 bind og tamponger

I gjennomsnitt bruker du 12 000 tamponger og bind i løpet av livet – eller SYV menstruasjonskopper.
Det utgjør en enorm forskjell for verdens søppel!

Les om våres arbeid og prosjekt i utviklende land

Project

Møt Team MonthlyCup

Team MonthlyCup